PGS nieuws


 • 11
  Jan
  Commentaarronde voor PGS 38 Multi-energie stations

  Door de energietransitie komen er steeds meer multi-energie stations (MES) in Nederland. Verschillende PGS-richtlijnen zijn opgesteld vanuit het oogpunt van een specifieke mobiliteitsbrandstof. Deze brandstoffen komen op een Multi Energy Station samen en dit wordt beschreven in PGS 38. De combinatie van brandstoffen varieert per station. De conceptversie van deze richtlijn is nu gereed. Door middel van de openbare commentaarronde kunnen belanghebbenden suggesties meegeven vanuit de praktijk voordat de definitieve richtlijn wordt gepubliceerd. 

 • 21
  Nov
  Gezocht: Voorzitter PGS Adviescommissie

  De PGS-stuurgroep zoekt een nieuwe voorzitter voor een nieuw op te zetten Adviescommissie. 
  Doel is om zo spoedig mogelijk een nieuwe voorzitter te kunnen aanstellen, zodat begin 2023 kan worden gestart met de inrichting van de nieuwe Adviescommissie. 
  De Adviescommissie staat ten dienste van de Stuurgroep om gevraagd advies te leveren. De Adviescommissie is samengesteld uit een vaste coördinatiegroep (voorzitter en secretaris) en een flexibele schil van experts die kan worden ingezet per specifiek vraagstuk.  

 • 10
  Nov
  Ontwikkeling PGS 37 richtlijn voor lithium-houdende energiedragers verloopt voorspoedig

  De Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS) 37-1 (Energie Opslag Systemen – EOS) en 37-2 (Opslag) zijn volop in ontwikkeling. Het doel van deze PGS-richtlijn is om vast te leggen hoe de risico's van lithium-houdende energiedragers te beheersen zijn. De concept richtlijnen PGS 37-1 en PGS 37-2 zijn eerder dit jaar gepubliceerd. Nu is de afrondende fase aangebroken. De verwachte publicatiedatum voor beide delen is medio 2023.

Oudere berichten