PGS nieuws


 • 14
  Apr
  Commentaarronde open voor PGS 31 ‘Overige gevaarlijke vloeistoffen – opslag’

  De conceptversie van PGS 31 voor overige gevaarlijke vloeistoffen - opslag is gereed voor commentaar. Door middel van de openbare commentaarronde kunnen PGS-gebruikers suggesties meegeven vanuit de praktijk voordat de definitieve richtlijn wordt gepubliceerd. 

 • 11
  Jan
  Commentaarronde voor PGS 38 Multi-energie stations

  Door de energietransitie komen er steeds meer multi-energie stations (MES) in Nederland. Verschillende PGS-richtlijnen zijn opgesteld vanuit het oogpunt van een specifieke mobiliteitsbrandstof. Deze brandstoffen komen op een Multi Energy Station samen en dit wordt beschreven in PGS 38. De combinatie van brandstoffen varieert per station. De conceptversie van deze richtlijn is nu gereed. Door middel van de openbare commentaarronde kunnen belanghebbenden suggesties meegeven vanuit de praktijk voordat de definitieve richtlijn wordt gepubliceerd. 

 • 10
  Nov
  Ontwikkeling PGS 37 richtlijn voor lithium-houdende energiedragers verloopt voorspoedig

  De Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS) 37-1 (Energie Opslag Systemen – EOS) en 37-2 (Opslag) zijn volop in ontwikkeling. Het doel van deze PGS-richtlijn is om vast te leggen hoe de risico's van lithium-houdende energiedragers te beheersen zijn. De concept richtlijnen PGS 37-1 en PGS 37-2 zijn eerder dit jaar gepubliceerd. Nu is de afrondende fase aangebroken. De verwachte publicatiedatum voor beide delen is medio 2023.

Oudere berichten