PGS nieuws


 • 15
  Feb
  PGS-handreiking Gelijkwaardigheid is gepubliceerd en kan worden toegepast

  Bedrijven maken steeds vaker gebruik van de mogelijkheid om gelijkwaardige maatregelen aan te vragen bij Bevoegd Gezag en Veiligheidsregio. Om dit op een verantwoorde manier te doen, is de PGS-handreiking Gelijkwaardigheid ontwikkeld door een team van experts vanuit bedrijfsleven en overheden. Na een uitgebreid en zorgvuldig proces en goedkeuring door de PGS-stuurgroep, is het document nu als definitieve versie gereed voor publicatie.

 • 21
  Dec
  Publicatie definitief concept PGS 6: Aanwijzingen voor het toepassen van de Seveso-paragraaf in het Bal

  PGS 6 bevat aanwijzingen voor het toepassen van de Seveso-paragraaf in het Bal en toelichting op de regels zoals die in Seveso III en de daarmee verbonden Nederlandse wet- en regelgeving zijn vastgelegd en betrekking hebben op de verplichtingen voor Seveso-inrichtingen. Na goedkeuring door de PGS-stuurgroep, is het document nu gereed voor publicatie als definitief concept en gebruik in de praktijk.

 • 20
  Dec
  Publicatie definitieve versies PGS 37-1, PGS 37-2 en PGS 38

  De definitieve versies van PGS 37-1, PGS 37-2 en PGS 38 zijn vandaag gepubliceerd op publicatiereeksgevaarlijkestoffen.nl. Deze PGS-richtlijnen zijn op 12 december 2023 vastgesteld door het Bestuurlijk Omgevingsberaad (BOb). Nadat de PGS-stuurgroep PGS 37-1, PGS 37-2 en PGS 38 eerder dit jaar had goedgekeurd, zijn de definitieve concepten (0.2 versies) al gepubliceerd. De definitieve versies zijn inhoudelijk gelijk aan de definitieve concepten.

Oudere berichten