PGS 35 beschikbaar in digitale vorm

12 August 2021

PGS 35, ‘Waterstofinstallaties voor het afleveren van waterstof aan voertuigen en werktuigen’, is vanaf nu beschikbaar in digitale vorm als versie 1.0. Deze versie is inhoudelijk gelijk aan de door het Bestuurlijk Omgevingsberaad (BOb) vastgestelde versie en er zal vanuit de wetgeving, met name de Omgevingswet, naar worden verwezen.

De digitale vorm is bedoeld om de PGS’en Nieuwe Stijl overzichtelijker en beter doorzoekbaar te maken. Dit betekent onder andere dat er directe links zijn in de scenario’s naar de bijbehorende doelen en maatregelen. Bij de maatregelen is direct te zien welke doelen en scenario’s van toepassing zijn. Per maatregel is te zien voor welke situatie deze van toepassing is. De digitale PGS zal in de loop van 2022 verder worden doorontwikkeld, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk zal worden om in de PGS te filteren op soort situatie.

De digitale PGS 35 is inhoudelijk een 1 op 1 overzetting van de PGS 35 Nieuwe Stijl (april 2020, versie 0.2). Mochten er per abuis toch fouten zijn gemaakt tijdens de omzetting naar de digitale versie, dan kunnen deze gemeld worden aan [email protected]. Inhoudelijke commentaren op de inhoud van PGS 35 zal nu niet worden behandeld, tenzij er sprake is van een fout.

U kunt de digitale versie van PGS 35 hier inzien.  Bekijk compleet PGS nieuws archief