NEN lanceert platform Industrie en Veiligheid

1 February 2017Op vrijdagmiddag 17 maart 2017 lanceert NEN het platform Industrie en Veiligheid met een startbijeenkomst. Het platform is bedoeld voor alle belanghebbenden vanuit de industrie die hun kennis willen vergroten van normalisatie en relevante nationale en Europese wetgeving. Kosteloos inschrijven kan via deze link.

Met onder andere de herziening van de machinerichtlijn, de ontwikkeling van PGS nieuwe stijl en de ontwikkeling van talloze nieuwe en bestaande normen zijn er grote veranderingen op komst. Wij als NEN streven ernaar voorop te blijven lopen bij deze ontwikkelingen. Om alle partijen in de Nederlandse industrie mee te laten profiteren van onze kennis op het gebied van wetgeving, normalisatie en standaardisatie, hebben we een nieuw initiatief opgezet: het NEN-platform Industrie & Veiligheid.

Het NEN-platform Industrie & Veiligheid biedt zowel leden als niet-leden van verschillende normcommissies de mogelijkheid om de huidige ontwikkelingen te volgen, kennis te delen en het netwerk te vergroten. Het doel van het platform is om samen de actuele ontwikkelingen in standaardisatie en in de Europese en nationale wetgeving te bespreken. Door verschillende disciplines samen te brengen op een platform raakt men breed geïnformeerd en kan er actief worden uitgewisseld tussen aangrenzende commissies en werkgebieden.

Het NEN-Platform Industrie & Veiligheid verbindt onder andere de ontwikkelingen binnen de vakgebieden van Machinebouw, Drukapparatuur, Arbeid en ATEX

Bekijk compleet overig nieuws archief