Tips en toekomst digitalisering

Hoe kun je deze PGS gebruiken?

Deze PGS is bedoeld om interactief mee te werken. Het is een webpagina en geen (PDF) document. Hieronder zijn de functies beschreven van de verschillende knoppen die op deze webpagina te vinden zijn. 

 

Navigatiebalk 

Links bovenin zie je in welke versie van de huidige PGS je op dit moment bent. Als er meerdere versies digitaal gepubliceerd zijn, staat er een pijltje naast de huidige versie en is het mogelijk om een andere versie te selecteren.

Midden bovenin staat een zoekbalk. Hiermee is het mogelijk om snel te zoeken binnen de volledige PGS. Lees meer over zoeken.

Door te klikken op het logo van PGS kan je direct naar de homepage van PGS gaan. Op de homepage vind je een snelle link naar andere PGSen.

 

Menu 

In de linker kolom staat de inhoudsopgave van de huidige PGS. Deze is klikbaar. Je kunt hiermee gelijk naar het gewenste hoofdstuk/paragraaf navigeren.

 

 

Filters 

Rechtsboven in het scherm kun je filteren op wettelijke grondslagen (omgevingsveiligheid, brandpreventie, arbeidsveiligheid en rampenbestrijding). Zie de figuur hieronder. 


 

Op deze manier kan je de voor jou relevante maatregelen en doelen laten zien.

 

Zoeken 

Met de zoekfunctie bovenaan is het eenvoudig om binnen de hele PGS te zoeken. Deze zoekfunctie is ook toegankelijk door middel van de snelkoppeling Ctrl-F (Windows) of ⌘-F (Mac). Paragrafen, bijlagen, scenario's, doelen en maatregelen die de zoektermen bevatten worden getoond op volgorde van relevantie.


 

Na het klikken op een link naar één van de resultaten worden de zoektermen gemarkeerd.

 

Off-line beschikbaarheid 

De PGS is ook off-line beschikbaar. Om hiervan gebruik te maken ga je met een internetverbinding naar de linker onderkant van het scherm en klik je ‘offline beschikbaar’ aan.

De huidige PGS wordt dan in je browser geladen en is daarna zonder internetverbinding beschikbaar, inclusief afbeeldingen, interne verwijzingen en zoekfunctie. Uiteraard zijn externe verwijzingen naar andere bronnen op het internet niet beschikbaar. Voor goed gebruik is het aan te raden om regelmatig online te gaan en de PGS-pagina op te zoeken om de up-to-date versie op te halen.

 

Toevoegen aan beginscherm 

Om de PGS snel te kunnen openen, kun je deze toevoegen aan het beginscherm op je tablet of mobiele telefoon. Op een iPhone en iPad kan dit als volgt:

 

Op Android apparaten gaat dit op een vergelijkbare manier:

 

Algemeen gebruik website 

In het document zijn links naar externe bronnen aangeduid met dit icoontje: link naar externe bron  
Deze externe bronnen worden dan geopend in een nieuw venster.

 

Interne links worden aangeduid met blauwe tekst en een blauwe onderstreping. Als je hierop klikt zal je direct naar de locatie van de verwijzing gebracht worden. Als je dan weer terug wilt dan kan je de terugknop in je browser gebruiken.
 


Bij het klikken op de scenarios zal je naar het desbetreffende scenario worden gebracht.

Grote tabellen kan je in een apart venster laten openen voor een beter overzicht door deze link te klikken:    Bekijk deze tabel in een popup venster

 

 

Toekomstige functionaliteiten: 

  • Filteren van scenario's, doelen en maatregelen op basis van typicals. Dit wordt op dit moment getest met PGS 37-2.
  • Zijn er functionaliteiten die je graag terug zou willen zien stuur dan een mailtje aan: [email protected].