Menu
PGS
8

Organische peroxiden: Opslag

Richtlijn voor het veilig opslaan van organische peroxiden

Deze PGS 8 Nieuwe Stijl bevat maatregelen waarmee de risico's van het opslaan van organische peroxiden te beheersen zijn.

PGS 8 Nieuwe Stijl versie 1.0 (Augustus 2021) is een digitale PGS. Met de digitale PGS is beoogd om PGS’en in Nieuwe Stijl beter doorzoekbaar en overzichtelijker te maken. Inhoudelijk is PGS 8 Nieuwe Stijl versie 1.0 (Augustus 2021) gelijk aan de door het Bestuurlijk Omgevingsberaad (BOb) in september 2020 vastgestelde PGS 8 versie 0.2 en geeft deze invulling aan wettelijke kaders op het gebied van omgeving en arbeidsomstandigenheden. Vooruitlopend op de inwerkingtreding van de Omgevingswet kan deze PGS al worden toegepast. Hoe dat werkt leest u hier.

De komende tijd zal de digitale PGS verder worden ontwikkeld zodat het straks bijvoorbeeld mogelijk is om op meer soorten categorieën te filteren en om de digitale PGS offline te gebruiken. Momenteel is het nog niet mogelijk de PGS (als PDF) te downloaden. Als u dat toch graag wilt, is het handigst om de 0.2 versie (april 2020) te gebruiken. Houdt er dan wel rekening mee dat de nummering en lay-out kan afwijken van de digitale PGS.

Mochten er per abuis toch fouten zijn gemaakt tijdens de omzetting naar de digitale versie, dan kunnen deze gemeld worden aan pgs@publicatiereeksgevaarlijkestoffen.nl.  

Voorgaande publicaties

Actualisatie planning

2120
2220
2320

Bekijk PGS 8

Door deze PGS publicatie te bekijken gaat u akkoord met de gebruikersvoorwaarden.

Om u in de toekomst op de hoogte te houden over belangrijke wijzigingen en actualisaties in PGS 8 bewaren we graag uw e-mail adres.